رونمایی از کتابی مشتمل بر سروده‌های شاعران اهل بیت(ع) مساجد ظرفیت بالایی برای کمک به دولت در امور مختلف دارند عطری از تقوا در کوچه‌های مشهد | به بهانه سالگرد مرحوم آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی رسالت ذکرالله در معماری روح | در باب عبادت و سلوک معنوی چه کنیم خدا هوایمان را داشته باشد؟ | بررسی چیستی، چرایی و آثار «ذکر»  ورثه چه زمانی می‌توانند در اموال میت تصرف کنند؟ تقدیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از عوامل فیلم «مجنون» عمق مظلومیت شهدای جنگ ۱۲ روزه از سال‌های دفاع مقدس بیشتر بود برگزاری ویژه‌برنامه‌های ایام فاطمیه ۱۴۰۴ با رویکردی متفاوت در مشهد و خراسان رضوی رشد ۴۳ درصدی پذیرش طلاب در حوزه علمیه خراسان در ۳ سال اخیر کتاب «مکتب تشیع به روایت علامه جوادی آملی» منتشر شد نام‌نویسی مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه الجزایر تا ۸ آبان‌ماه ادامه دارد رونمایی از قرآن طراحی شده به شکل کعبه در مشهد اعلام مراسم و محافل حرم حضرت معصومه(س) در هفته جاری (۳ آبان ۱۴۰۴) لزوم استخراج «مؤلفه‌های حکمرانی مهدوی» و تبدیل آن‌ها به الگو‌های عملی در مدارس و دانشگاه‌ها لزوم تقویت کارکرد ارتقای سلامت در مساجد غافلگیری زائران عتبات عالیات از افزایش نرخ ارز مسافرتی خراسان رضوی در صدر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان حج عمره ۱۴۰۵ انتقاد یک نماینده مجلس از سفرهای عمره لوکس
سرخط خبرها

اطعام زائران بر سفره پربرکت سلطان خراسان | روایت ۳۱ سال خدمت یک خانواده مشهدی به امام هشتم (ع) + فیلم

  • کد خبر: ۳۵۳۵۲۲
  • ۰۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۳:۴۴
اطعام زائران بر سفره پربرکت سلطان خراسان | روایت ۳۱ سال خدمت یک خانواده مشهدی به امام هشتم (ع) + فیلم
پس از دهه اول ماه محرم و با فرارسیدن روز‌های پایانی ماه صفر، خیمه امام حسین(ع) در محله شهید کامیاب مشهد دوباره برپا شده تا ۳۱ سال پس از تأسیس و شروع فعالیت خود، بار دیگر از ۱۲ هزار زائر و عزادار امام رضا(ع) پذیرایی کند.

به گزارش شهرآرانیوز، هر برگه از تقویم این روز‌ها که ورق می‌خورد، مشهدی‌ها بیش از پیش در مسیر خدمت به مهمانان امام هشتم‌(ع) پای کار می‌آیند. هرچه باشد، دوباره دهه آخر صفر شده و مرد و زن و پیر و جوان در سوگ ولی‌نعمت ایران و شاه خراسان سیاه‌پوش هستند. بر فراز هر خانه پرچم عزا نصب شده و در هر نقطه از شهر بهشت، داربست‌ها قد کشیده‌اند تا خیمه‌های پذیرایی و موکب‌های اطعام برپا شوند. از موکب‌هایی گرفته که به میدان‌داری چند کودک و نوجوان، چای و شربت میان زائران توزیع می‌کنند تا موکب‌های بزرگ و قدیمی مشهد که هزار هزار از عزاداران سیاه‌پوش امام رضا(ع) را پای سفره اطعام می‌نشانند. در این میان، موکب‌های خانوادگی ازجمله سنت‌های حسنه‌ای است که نمونه‌های آن را فراوان در سطح شهر بهشت می‌توان مشاهده کرد.

یکی از این موکب‌های پذیرایی، خیمه امام حسین(ع) در محله راه‌آهن مشهد است. محمد بی‌باک، مدیر این موکب، در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز می‌گوید: از سال ۱۳۷۳ که مرحوم پدرم به سرطان مبتلا شد، نذر کرد که اگر شفا پیدا کند، موکبی را در اینجا برپا کند تا از زائران امام رضا(ع) پذیرایی شود. شفایش را که از امام رضا(ع) گرفت و نذرش را وفا کرد، برپاکردن این موکب به یک سنت در خانواده ما تبدیل شد و هرسال هم در دهه اول محرم و هم دهه آخر صفر، همه اعضای خانواده دورهم جمع می‌شوند تا یک گوشه کار را بگیرند.

به گفته وی، در شرایطی که در طول این ۳۱ سال حتی هزارتومان کمک نقدی از یک سازمان دولتی به دست این خانواده نرسیده است، فقط با تکیه بر کمک‌های مردم و البته خریدی که با اعتبار بزرگ خانواده از بازار انجام می‌شود، سالیانه ۱۲ هزار نفر در دهه اول محرم و دهه پایانی ماه صفر با غذای گرم اطعام می‌شوند.

بی‌باک می‌افزاید: زیاد پیش می‌آید مثلاً یک خانم سال‌خورده به موکب ما می‌آید، نذر می‌کند و حاجتش را که گرفت، شماره‌حساب می‌گیرد تا مثلاً ۵۰ هزار تومان پرداخت کند. کل این اطعام‌ها هم با تکیه بر همین کمک‌های خرد انجام می‌شود. البته ناگفته نماند که خیلی از همسایه‌ها و عموم مردم هم کمک غیرنقدی می‌کنند و مثلاً یکی که خواروبارفروش است، لپه قیمه را تقبل می‌کند، یکی دو کیسه برنج می‌دهد و همین‌ها، پُرس پُرس غذای گرم می‌شود و به دست عزاداران حسینی در ماه محرم یا مهمانان امام رضا(ع) در ماه صفر می‌رسد.

برای درک بهتر زیبایی‌های خدمت مخلصانه در این موکب، فقط کافی است چند لحظه کنار بایستید و روند خدمت‌رسانی را به دقت مشاهده کنید. در هر لحظه، فوج‌فوج زائران امام رئوف(ع) و به‌خصوص آن‌هایی که با قطار خودشان را به مشهدالرضا(ع) رسانده‌اند، وارد این خیمه می‌شوند و ابتدا شیرینی چای هیئت به جانشان می‌نشیند و سپس به یک پرس قیمه هیئتی مهمان می‌شوند. اطراف موکب امام حسین(ع) در هر گوشه، خانواده‌ای نشسته و لقمه‌های متبرک از این غذا را نوش‌جان می‌کند. در هر حال، چه شیرین است زیارتی که با مهر آغاز شود و زائر، کرامت مجاور و عنایت صاحب‌خانه را با هم تجربه کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->